“When you want something, all the universe conspires in helping you to achieve it.” Paulo Coelho

Feb 28, 2010

a pillanat


Valaszt kapsz. Valaszolsz. Illatot erzel. Mosolyt adsz. Duhos vagy. Eltepsz egy kepeslapot. Kinyujtod a kezed az esoben. Megolelsz valakit. Vegigmesz az ut kozepere festett csikon. Megkapod az ajandekod. Ajandekot adsz.
...sorolhatnam, nagyon sokaig.
Pillanatok, melyek elmennye ragadnak ossze. A tovaszallo pillanatot szines emlekkepekke alakitjuk at es nyar kozepen nagy esoben, vagy telen, hoviharban ezekbol melegitjuk fel elfaradt vagy szomoru lelkunket. Egy-egy emlekke valt ismeros pillanat, amikor egy ismeros illat bukkan fel kornyezetunkben es maris abban a pillanatban vagyunk ahol megszereztuk emlekunket.. a ko, amit dobozban orzol, mert egy kuloleges pillanatban kaptad valakitol.Magaval hordozzak a varazslatot, amitol egyedi lesz es megismetelhetetlen.
Elillan a pillanat? ...ne hidd el senkinek. Csak hunyd be a szemed es maris veled marad orokre, megorzi pillanatnyi melegseget es tiszta ertekke alakul. Ezert jo az emlekekben kutatni.. a rosszabb emlekekben jot keresel es talasz, es a jo emlekek akar csak a gyogyir bevonja fajdalmas sebeid, amit az ido szaggatott fel. (...)

“ ’Ez is el fog múlni.’ Nagyanyám tanított ezekre a szavakra, hogy felhasználhassam őket életem bármely pillanatában. Amikor a dolgok elképzelhetelenül szörnyűek, rettenetesen riasztóak, vagy amikor minden ragyogó és csodálatos, feledhetetlen és gyönyörű, mondjuk el magunkban ezeket a szavakat. Ezzel mintegy perspektívába helyezzük a történéseket és elérhetjük, hogy a legtöbbet hozzuk ki minden jóból, és sztoikus közönnyel fogadjunk minden rosszat.” (Claire Rayner)

1 comment:

  1. Hát megtaláltalak!találtam egy helyet ahol lehet neked üzenni.Bár ez a keresés nem rég kezdődött, véletlenül akadtam rád a tavalyi erdély arcás lányokat nézegettem.ottvoltál te.Nézegettelek,ismerősnek tüntél, már nem mitha ismernénk egymást,hanem csak arcra.jó az arcmemóriám.Rájöttem, hogy a csiki fordulón láttalak, én is fotóztalak.És a blogod nem is tudom mit mondjak.tetszik ahogy irsz , amit irsz.és egy lányról aki modellkedik nem igazán gondoltam volna.persze mostmár, hogy utána néztem a dolgoknak tudom ,hogy sok mással is foglalkozol.nem tudom milyen jelentőséggel bir, hogy ezt leirtam.de leakarta irni:).különleges egy lehetsz.Török Csongor.

    ReplyDelete