“When you want something, all the universe conspires in helping you to achieve it.” Paulo Coelho

Mar 20, 2010

~szinek~


......keresek valamit..loholok egy delibab utan ami valoszinu hogy orok homallya alakult a szemem elott.. pedig itt volt es megfogtam. Velem volt es ereztem. Emlekszem ra, mindig emlekszem minden pillanatra, minden percre. Alig fogtam meg.. meg csak nem is birtokoltam es ugy veszitettem el, hogy abban a pillanatban nem gondoltam hianyara. A kezemben tartottam az egesz tenger egy darabkajat: egy marok sos vizet, amely husitett, kellemes tarsam volt es kicsorgott a tenyerembol.
Hasonlatok.
...erdekes az ember. Az erzeseit nem tudja megmagyarazni, olyan eszkozokhoz folyamodik, hogy szavakba onti, megprobalja peldazni a leirhatatlant es kitolodik. Nem talalja el, csak ritkan az igazi hasonlosagot a gondolt es kimondott szo kozott.
Delibabot kerget.
Lehet soha nem tudja megfogni...lehet soha nem tudja megertetni azt amit szivbol szeretne hogy megertsenek.
Megfontolja hogy feladja, de azt is h mi lesz akkor, ha nem adja fol es sikerul neki.
Mennyire nem nezunk magunkba es mennyire kikeruli a figyelmunket a sajat magunk bennso nagysaga. Mindenre van ido es magyarazat, mindent el tudunk erni, ha igazan akarunk de ellentetben ezzel, sokszor keptelenek vagyunk megfogalmazni es elmondani hogy mi van bennt. Felunk hogy kitarjuk a "titkot" es egy olyan vilagot mutatunk be masoknak ahol konnyen sebezhetove valunk. Pedig ez az emberi ertekunk. EZ kozlesre melto. Ugy kell felvazolni, ugy kell elmondani ahogy jon.
Ne kergess delibabokat, mert csak magad csapod be.
Masokat tevesztessz meg hamis hasonlatokkal es maskent itelnek meg mint ami e vagy.
A szarkatol sokan felnek-fekete a tolla. Miert lenne neked az jo, hogy kulsosegek utan iteljenek meg? TE nemesebb vagy ennel. Tobb es ertekesebb, csak merd megmutatni szineidet. Ne kergesd a delibabot.
Sokszor ugy erzed, es kimondod "En nem ezt erdemlem", gyotrodsz h masok torzkent latjak a szemelyiseged es nem kapod azt amit adsz.
Nem is adod.
Ha ezt kapod, hamisan adod.Fekete tollu madar vagy, akit mindenki masnak lat. Nem vagy te es nem is tudnak HOZZAD ferni. Torz erzest kapsz a torz felvazolasert. Mert be kell lasd h nem voltal oszinte magadhoz sem.
Hogy ne erjen csalodas masoktol, nyitnod kell: kifele is kell elj... a belso szineidre hidd el, masnak is szuksege van. Engedd h meglasson. Nem kell delibabot kergess.. csak magad amitanad. Igy konnyebb lesz megtalani a szavakat, melyeket mar keresni sem kell...(...)

1 comment:

  1. szép megközelítése egy nehéz - legalábbis számomra, nézőpont kérdése - témának. kiváncsi lennék a folytatásra:)

    ReplyDelete