“When you want something, all the universe conspires in helping you to achieve it.” Paulo Coelho

Jun 28, 2010

Szines por







Szines pillangokkal jatszol, valahol messze vagy, egy kodfatyolban amitol mar nem felsz, es tudod h regota ide vagytal. Korbevesz az univerzum osszes szine es illata, nagyon boldog vagy, es keptelen vagy felfogni hogy ez valaha is maskent lesz majd.
Kergeted a pillangoidat.
Azokat a szines lehelleteket amelyeket megalmodtal, es megfogadtad, hogy tudni fogod, hogyan ertekeld torekeny szarnyaikat. Ezert vigyazol ra. A szines por, ha leesik a szarnyakrol, meghal. Eleg egy erintes, es par percig el csak. Nem fog tudni repulni.
Ilyen torekeny a szin. Az illat es a varazslat.
Ertekeled?
Megertel ra, hogy ertekeld?
Es ha megertel ra, milyen modban tudod ugy ertekelni, hogy ez ne legyen zavaro, es ne arts vele.
Mert tudod, ha megfogod,kezeid kozott tartod, par pillanatra is, de erzed hogy repdes, megnyugszol. Kepes lennel fogvatartani, orulni azoknak a pillanatoknak, mert megszerezted, elkapad es a tied lehet.
De ... ki kell nyitani a tenyered. Mert egyre jobban fog vergodni a pillango, es mivel nekisurlodik az "akadalynak"...lesurolja a finom porpikkelyeket a szarnyacskairol. Megfosztod ot szineitol...meztelen lesz es nem fog elrepulni, hanem leesik a foldre es maszkalni fog. Masnak sem lesz olyan szep.
Pillanatnyi onzo oromoddel abban a pillantban, hogy fogva tartod, nem tudod felfogni, hogy hany szep pillanattol fosztod meg onmagad...
A legszebb ha nezed. Ha csak tudod, hogy neked repkednek es nem sajatitod ki a pillangokat.
A legokosabb, ha eszreveszed, hogy ez igy a leghelyesebb modja annak hogy boldog legy.
Boldog szemlelo... nem tulajdonos...
Onfegyelem es meltosag kell ehhez... megtanitani sajat magad arra, hogy ertekelj egy szep pillanatot es ne probald meg onzessel betolteni.
Inkabb ulj le es csodald a szineit, onfeledten telj el a latvannyal es az elmennyel amit neked nyujt az almod...hiszen a pillangoid csak ugy tudnak repdesni, ha meghagyod a csodalatos szineit, ha nem gyurod ossze a szarnyacskait.
Igy lehetsz boldog.
...Onzetlenul (...)

2 comments: